Talumees Tambet

19/10/2009 23:30

4. klassi lugemikus on paljude vahvate lugude seas ka Kontra jutustus "Talumees Tambet". Kõik lood lugemikus on õpetlikud, kuid igal neist oma iva.

Talumees Tambet - oli vaene ja ei suutnud endale uut traktorit osta. Laadalt ostetud piletiga võitis Tambet traktori. Naabrimees oli kade, varastas Tambeti traktori, et sellega tema metsast puid varastada. Politseinikud ei saanud naabrimeest kinni võtta, sest metsas olid ju Tambeti traktori jäljed. Nüüd tuli Tambetile appi põder, kes lükkas naabrimehe oma sarvedega vastu püüd lõksu. Põder sai Tambeti hobusega heaks sõbraks ja nad mängisid koos peitust ja tagaajamist.
Kui naabrimees vangimajast koju lasti, ei saanud ta aru, miks ta varem nii paha oli olnud, sest hea olla on ikka palju parem.

Teema käsitlemine käis lisaks eesti keele lugemistunnile ka kunstitunnis. Läbiva teemana ka keskkond, karjäär, infotehnoloogia (puslede koostamine).

Siinne pusle on koostatud BrainsBreaker keskkonnas. Klõpsa pildile. Exe fail tuleb enda arvutisse salvestada ja siis saab mängida.

—————

Tagasi